Правителството отпуска извънредно допълнителни до 100 млн. лв. по бюджета

...
Правителството отпуска извънредно допълнителни до 100 млн. лв. по бюджета
Коментари Харесай

МС отпусна 100 млн. лв. за ремонт на пътища в особено тежко състояние

Правителството отпуска изключително спомагателни до 100 млн. лева по бюджета на Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) за ремонт на сектори от републиканската пътна мрежа в изключително тежко положение.

Целта е възстановяване на положението им и повишение на сигурността на придвижване, заяви пресслужбата на кабинета.

С парите ще се финансират действия по настоящо поддържане на републиканската пътна мрежа, включващи ремонт на асфалтовата настилка и на мостови уреди, местни поправки, отводнителни мероприятия, ландшафтно оформяне, възобновяване на ограничаващи системи, пътни знаци, полагане на хоризонтална маркировка, бетонови работи и други.

С тези средства до края на годината ще стартира ремонтът на правата на Околовръстното шосе сред бул. „ Ботевградско шосе “ и AM „ Тракия “ (при селата Казичене и Кривина), изходът на София в посока Перник и правата сред Варна и „ Златни пясъци “. -->

Допълнително нужните средствата за настоящо поддържане и обезпечаване на сигурността на придвижване по автомагистралите и републиканските пътища първи, втори и трети клас ще бъдат обезпечени за сметка на преструктуриране на разноски и/или прехвърляния по централния бюджет.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР