Правителството одобри създаване на Държавна агенция Безопасност на движението по

...
Правителството одобри създаване на Държавна агенция Безопасност на движението по
Коментари Харесай

С какво ще помогне новата пътна агенция за намаляване на катастрофите

Правителството утвърди основаване на Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата " към Министерски съвет. Какви тъкмо ще са фукциите на новия държавен орган и ще се реализира ли задачата най-сетне да намалеят жертвите на пътешестия по пътищата - по тематиката в Сутрешния блок на Българска национална телевизия гостува Малина Крумова, консултант на премиера Бойко Борисов.

Крумова съобщи, че не може да разяснява дали тя ще оглави новата организация, защото следва да се вземе решение на Министерски съвет.
Малина Крумова, консултант на премиера Бойко Борисов: Безопасността по пътищата не е еднопосочна политика, която зависи единствено от един орган в страната или единствено от страната, тъкмо това я прави толкоз комплицирана и сложна. Нужно е съдействие сред институциите, гражданското общество, бизнеса.
Целта на новата организация е да се понижат жертвите и потърпевшите при ПТП, с цел да може да спасим човешки животи, в последна сметка, добави Крумова. Не мога да ви обещая, че със основаването на организацията няма да има тежки ПТП-та, това би било нереалистично. Но си слагаме за цел тежките произшествия да намалеят с 20% за една година, изясни още съветникът на премиера.
Малина Крумова, консултант на премиера Бойко Борисов: Фактът, че няма пълномощия към момента не значи, че тази организация няма да си прави работата.
Голяма част от сигурността на придвижването зависи от качеството на пътната инфраструктура. Много постоянно секторите с централизация на ПТП-та са разпознати от органите на Министерство на вътрешните работи, предложено е на притежателя да предприеме дейности във връзка с реорганизация, само че такива дейности не се подхващат. Функцията на Агенцията в този случай ще бъде да наблюдава дали органите, на които е предоставено осъществяването на несъмнено деяние, са изпълнили това деяние, добави още Крумова.

Вижте целия диалог във видеото!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР