Правителството одобри проектите на споразумения на Министерството на външните работи

...
Правителството одобри проектите на споразумения на Министерството на външните работи
Коментари Харесай

Даваме 133 хил. лв. за борба с радикализацията на млади балканци

Правителството утвърди плановете на съглашения на Министерството на външните работи на България с Международната организация на Франкофонията и с Университетската организация на Франкофонията, посредством които ще бъдат финансирани два плана на обща стойност 133 000 лв.. Проектите са създадени взаимно с Франкофонския районен център за Централна и Източна Европа и Франкофонския институт по администрация и ръководство.

Първият план е за финансиране на Втори юношески конгрес за Югоизточна Европа по предварителна защита на радикализирането на младежите в Интернет и обществените мрежи, в подтекста на самодейност на Генералния секретар на Франкофонията " Свободни дружно ". Чрез втория план ще бъдат обезпечени 20 стипендии за студенти от Албания, Армения, Беларус, Босна и Херцеговина, Грузия, Република Македония, Молдова, Сърбия и Украйна, учащи се във Франкофонския институт по администрация и ръководство в София.

Предоставянето на стипендии е израз на сериозната ангажираност на България в академичното франкофонско пространство и в районното съдействие в Централна и Източна Европа. То способства за построяването на облика на България като страна, трайно обвързана с франкофонските полезности, и я трансформира в един от моторите на Франкофонията в района.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР