Правителството одобри проекта на Меморандум за разбирателство между Министерството на

...
Правителството одобри проекта на Меморандум за разбирателство между Министерството на
Коментари Харесай

Меморандум за намаляване на роуминга подписват България и Сърбия

Правителството утвърди плана на Меморандум за съгласие сред Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията на България и Министерството на търговията, туризма и телекомуникациите на Сърбия за понижаване на интернационалните цени за роуминг за телекомуникационни услуги.

Целта на документа е държавните управления да насърчат мобилните оператори да реализират съответни съглашения между тях, които да доведат до трайното понижаване на интернационалните цени на роуминг услугите в интерес на близо 14 млн. жители на двете страни.

Сърбия е втората страна от Западните Балкани, с която сключваме съглашение от този вид. Преди по-малко от месец България подписа съглашение с Република Македония за понижаване цените на роуминга.

Отпадането на роуминга на страните от Западните Балкани с Европейски Съюз е измежду целите на българското държавно управление и на българския еврокомисар Мария Габриел.

То е част от ограниченията за възстановяване на свързаността на всички нива в района, което директно ще се отрази на контактите сред жителите и компаниите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР