Правителството одобри на днешното си заседание рамково споразумение, което да

...
Правителството одобри на днешното си заседание рамково споразумение, което да
Коментари Харесай

Правителството одобри подписването на споразумение с китайски инвеститор за пътни проекти в България

Правителството утвърди на днешното си съвещание рамково съглашение, което да се подпише сред Министерството на районното развиване и благоустройството и китайска компания с интерес към вложения в пътни инфраструктурни обекти в България, оповестиха от пресслужбата на кабинета. Като мотив се показва, че това е вид за основаване на работещи механизми за осъществяване на пътни планове, които са без обезпечен народен запас.

В известието се изяснява, че има засилен интерес от китайски строителни компании за присъединяване им посредством публично-частно партньорство или концесия в построяването на огромни пътни инфраструктурни планове в България. Имало даже отправени публични писма за планове или планове на рамкови съглашения. Компаниите се интересували от включване в построяването на автомагистралите Велико Търново - Русе, Видин - Ботевград, " Черно море ", тунела под Шипка и други.

Министерството на районното развиване и благоустройството пособие с информация за законодателната рамка, планова подготвеност, индикативна стойност, техническите характерности, трафика, товарния поток, разбор на разноските и изгодите, планове за възвръщаемост на инвестицията и др.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР