Правителството одобри на Актуализирана стратегия за устойчиво развитие на туризма

...
Правителството одобри на Актуализирана стратегия за устойчиво развитие на туризма
Коментари Харесай

МС одобри Актуализираната стратегия за устойчиво развитие на туризма в България до 2030 г.

Правителството утвърди на Актуализирана тактика за стабилно развиване на туризма в България до 2030 година и проект за деяние към нея за интервала 2017-2020 година, оповестиха от държавната пресслужба.

Целта на тактиката е да обезпечи трайна конкурентоспособност на България като туристическа дестинация. Тя съставлява детайлизиран модел за развиване на туристическата промишленост, както и нужните управнически и административни дейности на пазара, които да обезпечат стабилно развиване на бранша в кратковременен, средносрочен и дълготраен проект.

Актуализираната тактика за стабилно развиване на туризма е обезпечена с проект за реализирането й до 2020 година с съответни времеви параметри за осъществяване. Планът за деяние разрешава предприемане на съответни дейности и ограничения за стимулиране на устойчивия растеж в туризма.

Като резултат от използването на Актуализираната национална тактика през 2030 година отличителните характерности на България като туристическа дестинация ще бъдат:

- туристическа филтрация с първокачествен туристически артикул, удовлетворяващ целевите консуматори, с конкурентоспособно съответствие сред качество и цена;

- известна туристическа дестинация за пътувания в четирите сезона, с добър имидж на туристическия пазар, разпознаваема и желана от българските и задграничните туристи;

- дестинация за резистентен туризъм – туризмът в България ще бъде измежду водещите (структуро-определящи) браншове на националната стопанска система, който употребява дейно ресурсите на страната за основаване на възходящ народен приход и добре платена трудова претовареност, основава запаси и условия за запазване и отбрана на околната среда и културно-историческото завещание, за обществено благоденствие на локалните общности.

Към тактиката е създаден механизъм за мониторинг и оценка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР