Правителството одобри допълнение на свое решение за утвърждаване на таксите

...
Правителството одобри допълнение на свое решение за утвърждаване на таксите
Коментари Харесай

МС прие промени относно таксите за кандидатстване и обучение във ВУЗ

Правителството утвърди допълнение на свое решение за одобряване на таксите за кандидатстване и за образование в държавните висши учебни заведения за образователната 2019/2020 година.
С Решение №233/2019 през април бяха одобрени таксите за кандидатстване и за образование на студентите и докторантите - жители на Република България, на друга страна членка на Европейския съюз или на друга страна - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария, в държавните висши учебни заведения през идната академична година.
След приемането му в Министерството на образованието и науката постъпи предложение от проф. доктор Магдалена Миткова - ректор на Университета „ Проф. доктор Асен Златаров “ - Бургас, за допълнение на таксите за кандидатстване и образование по отношение на откриването на Медицински факултет в структурата на Университета.
В Решението за одобряване на броя на одобряваните за образование студенти и докторанти във висшите учебни заведения и научните организации на Република България през образователната 2019-2020 година избраният брой студенти за Университета „ Проф. доктор Асен Златаров “ - Бургас, по специалността „ Медицина “ е 40 (четиридесет). С допълнението се планува размерът на годишната такса за образование за един студент да е 1100,00 лева, а таксата за кандидат-студентските изпити по биология и по химия - по 70,00 лева на изпит.

Министерският съвет одобри и изменение и допълнение в листата на контролираните специалности в Република България.
По предложение на Министерството на туризма и въз основа на решение на Комисията за реализиране на процедура по правене на оферти за включване или изключване на специалности от Списъка на контролираните специалности в Република България, основана със заповед на министъра на образованието и науката, бяха включени в Списъка на контролираните специалности в Република България специалността „ Екскурзовод “ и специалността „ Планински лидер “.
Спазени са изискванията и условията за контролирана специалност, според Закона за туризма и Закона за признание на професионални квалификации във връзка с специалността „ Екскурзовод “ и специалността „ Планински лидер “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР