Правителството не е взимало решение за износ на оръжия за

...
Правителството не е взимало решение за износ на оръжия за
Коментари Харесай

Нинова: Правителството не е взимало решение за износ на оръжия за Украйна, ще оказваме само хуманитарна помощ

Правителството не е взимало решение за експорт на оръжия за Украйна. Ще оказваме единствено филантропична помощ. Това съобщи вицепремиерът Корнелия Нинова.

" С безусловно единогласие приехме позицията на Националния съвет по отношение на войната в Украйна. Българска социалистическа партия е партия на мира и съдействието. Българска социалистическа партия осъжда ескалацията на спора в Украйна и подхванатата военна атака на съветската войска ", добави Корнелия Нинова.

Партията упорства за неотложно преустановяване на военните дейности от страна на Русия.

" Българска социалистическа партия не поддържа въвеждането на стопански наказания от страна на Европейския съюз против Русия, защото това е потвърдено в годините като неефективно и безуспешно. Българска социалистическа партия упорства държавното управление да изготви проект за противопоставяне на последствията от спора ", добави Корнелия Нинова.

По думите ѝ са се появили спекулативни изказвания.

" Искаме да призовем - обстановката е динамична и би трябвало да сме виновни. Да се опитаме да ограничим страстите, които не са добър консултант, с цел да дадем на народа ни успокоение и сигурност. На съдружен лидерски съвет в Министерския съвет и парламентарните групи не е обсъждана оставката на Стефан Янев. Министърът на защитата е предложение на " Продължаваме промяната ", тъй че първо е добре да чуем тяхното мнение. На Националния съвет също не сме обсъждали този въпрос. За нас решението е в прекъсване неотложно на военните дейности от Русия ", сподели още Корнелия Нинова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР