Правителството най-после въведе правила, с които се огранича раздаването на

...
Правителството най-после въведе правила, с които се огранича раздаването на
Коментари Харесай

Правителството най-после въведе правила, с които се огранича раздаването на служебни паспорти |

Правителството най-сетне вкара правила, с които се огранича раздаването на служебни и дипломатически паспорти.

На днешното си съвещание Министерски съвет одобри разпореждане за приемане на Наредба за изискванията и реда за издаване, връщане и предпазване на дипломатическите и служебните паспорти.

През 2020 година стана ясно, че укриващият се в Дубай бизнесмен Васил Божков и съдружникът му Георги Попов. 

През януари 2021 година президентът на Българската ММА федерация Станислав Недков-Стъки призна пред Bulgaria On Air, че също има подобен паспорт, само че в никакъв случай не го е употребил. Служебен паспорт има и ръководителят на Българската федерация по волейбол Любо Ганев.

До края на 2020 година.

Дипломатически и служебни паспорти се издават от Министерство на външните работи и се подписват от министъра на външните работи след осъществяване на инспекция за съществуването на законово съображение за тяхното издаване.

С днешното решение се регламентира детайлно процедурата, съпътстващите документи за всяко едно съображение и оправомощения орган за внасяне на искане и надлежно за взимане на решение за издаване. Регламентира се и редът за връщане и предпазване на дипломатическите и служебните паспорти.

По този метод се реализира по-висока правна сигурност и се минимализират опциите за корист с право и потребление на привилегиите, които дават този тип паспорти. Най-вече това се отнася за случаите на безвизово пътешестване в чужбина до трети страни, с които има подписани съглашения за освобождение от условието за виза на притежателите на дипломатически и служебни паспорти, допълват от Министерския съвет.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР