Правителството на Южна Африка смята, че наследството на първия демократично

...
Правителството на Южна Африка смята, че наследството на първия демократично
Коментари Харесай

Южна Африка се опитва да блокира търг с вещи на Нелсън Мандела

Правителството на Южна Африка счита, че наследството на първия демократично определен презцидент на страната принадлежи на нацията, до момента в който фамилията му желае да продаде движимостите на търг в Ню Йорк, пше Военновъздушни сили.

Съгласно законодателството на Южна Африка, предмети, считани за национално завещание, не могат да бъдат изнасяни и южноафриканската администрация, която се грижи за запазването на историята и културата, съобщи, че е подала иск за блокиране на продажбата. На същата позиция е и Министерството на спорта, изкуството и културата, съгласно което Мандела " е неразделна част от наследството на Южна Африка ".

Правителството се опълчи на търга още през 2021 година, с аргумента, че някои от предметите, препоръчани за продажба, са артефакти с национално значение. Така първият търг, плануван за 2022 година, беше анулиран и последва двугодишна правосъдна борба.

Миналия месец Върховният съд в Претория най-сетне даде зелена светлина на най-голямата щерка на Мандела да продаде предметите, оспорвайки аргумента на държавното управление, че са национално завещание....

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР