Правителството на Япония предвижда към 2020 година в страната да

...
Правителството на Япония предвижда към 2020 година в страната да
Коментари Харесай

Японците ще летят с коли през 2020 година

Правителството на Япония планува към 2020 година в страната да стартира практическото потребление на летящи коли, оповестява най-големият локален вестник " Йомиури ", представен от организация ТАСС.

Отбелязва се, че в границите на реализацията на тази стратегия през тази година ще бъде основан специфичен съвет, който ще се заеме с създаването на съответната правна и техническа база. Предполага се, че летящите коли ще се употребяват при ликвидирането на следствията от стихийни бедствия. Японското държавно управление интензивно приготвя използването на процедура на тази концепция на фона на дейното развиване на сходни технологии зад граница, съобщи Българска телеграфна агенция.

По-рано беше обявено, че в Япония се води дейна разработка на пълномащабен първообраз на летящ автомобил. С плана се е заела компанията " Картивейтър " с присъединяване на автомобилостроителите от " Тойота ", електротехническата " НЕК " и други огромни корпорации. По замисъла на конструкторите колата би трябвало да може да се издига на височина 10 метра и да лети със скорост 100 км/ч. Разработваното летателно транспортно средство ще бъде електрически автомобил и няма да употребява гориво.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР