Правителството на Япония е взело решение да предостави през 2023

...
Правителството на Япония е взело решение да предостави през 2023
Коментари Харесай

Япония дава 1 млн. долара за украинските бежанци у нас

Правителството на Япония е взело решение да даде през 2023 година помощ в размер на над 1 млн. щатски $ за украинските бежанци на територията на България, оповестиха от посолството на Япония в София.

Действието е в отговор на обстановката в Украйна и в съдействие с интернационалните организации, показани в България - Върховният комисариат по бежанците към Организация на обединените нации (ВКБООН), Международната организация по миграция (МОМ) и Детският фонд на Организация на обединените нации (УНИЦЕФ). Подпомагането на бежанците ще стане по няколко плана.

Наименованието на плана с Върховния комисариат по бежанците към Организация на обединените нации  е „ Защита и помощ за украинските бежанци в България “, с размер на помощта (максимален) от 445 898 $. Проектът ще даде на украинските бежанци (с акцент върху дамите и децата) гореща линия за съвещания по въпроси и проблеми, зараждащи в живота им в България, звено за правни съвещания, както и благоприятни условия за образование, в това число курсове по български език, нужни за живота им в България.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР