Правителството на Венецуела съобщи днес, че е потушило метеж в

...
Правителството на Венецуела съобщи днес, че е потушило метеж в
Коментари Харесай

Венецуела потуши метеж в националната гвардия

Правителството на Венецуела заяви през днешния ден, че е потушило бунт в поделение на националната армия в безпаричен квартал на Каракас на няколко километра от президентския замък, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Бунтът провокира митинги в същия квартал и силите на реда използваха сълзотворен газ, с цел да ги разпилян.

Въоръжените сили разгласиха известие, че са заловили всички забъркани в " изменническия " акт, стимулиран от " крайната десница ". Двайсет и пет души са били задържани в региона на протеста, а други двама - на друго място, съобщи по-късно пред публицисти ръководителят на проправителственото Учредително заседание на Венецуела Диосдадо Кабейо.

В армейското официално съобщение се споделя, че през нощта дребна група гвардейци са завладели дежурния пълководец в полицейско ръководство в западната част на Каракас и са се придвижили през столицата с два военни камиона към бедния квартал Петаре, където са откраднали оръжия от различен челен пост.

Метежниците срещнали опозиция и били хванати часове по-късно в челен пост на Националната армия на 3 км от двореца " Мирафлорес ".

Часове по-рано национални гвардейци разгласиха видеа в обществените мрежи, в които споделят, че не признават държавното управление на президента Николас Мадуро. В едно от видеата мъж, представящ се за сержант Фигероа, се обръща към " народа на Венецуела " и приканва сънародниците си да излязат на улиците и да покажат поддръжка за техния протест.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР