Правителството на Великобритания смята, че преговорите с ЕС за постигане

...
Правителството на Великобритания смята, че преговорите с ЕС за постигане
Коментари Харесай

Лондон: Преговорите по Брекзит достигнаха критичен етап

Правителството на Англия счита, че договарянията с Европейски Съюз за реализиране на комерсиално съглашение след Брекзит са достигнали " сериозен стадий ", заяви BBC.
Борис Джонсън и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен организираха 90-минутен диалог по телефона, от който не реализираха единодушие.
 Преговорите за след Брекзит към момента са в задънена улица Преговорите за след Брекзит към момента са в задънена улица
Преговорите за комерсиална договорка след Брекзит сред Англия и Европейския съюз към момента са блокирани по отношение на правата за лов на риба, п...
Предишният подобен диалог беше на 5 декември.
Двете страни към момента спорят по отношение на правата за лов на риба и разпоредбите за бизнес конкуренция.
Настроенията в Европейски Съюз бяха разказани като „ мрачни “, а Англия съобщи, че към момента „ работи за реализиране на съглашение “. Ако договорка не бъде реализирана и утвърдена до 31 декември, Англия и Европейски Съюз ще би трябвало да вкарат мита за вноса на стоките си, съобщи БГНЕС.
Министърът на кабинета Пени Мордънт сподели пред Камарата на общините: " Намираме се в сериозен миг на договарянията. Всички работим, с цел да реализираме договорка, само че единственият вероятен метод е, в случай че е съчетаем с нашия суверенитет и поемем назад контрола върху търговията и водите на нашата страна. "
 Шарл Мишел се надява решението за имунизациите в Европейски Съюз да бъде взето идната седмица Шарл Мишел се надява решението за имунизациите в Европейски Съюз да бъде взето идната седмица
Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел изрази вяра, че решението за имунизациите в Европейски Съюз ще бъде взето идната седмица. Мишел до...
По думите на Мордътг, Англия е била подготвена да се откаже от договарянията, в случай че Европейски Съюз не успее да „ откри компромис “.
Днес основният договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние дефинира нов период за края на договарянията по Брекзит, като предизвести, че те няма да продължат след сряда. Пред евродепутати и посланиците на Европейски Съюз в Брюксел Барние съобщи, че договарянията са „ надалеч от финала “ и се чака диалозите да продължат доникъде на седмицата, само че не повече.
Окончателното решение какви текстове ще влязат в крайния вид на документа е в ръцете на премиера Борис Джонсън.
Очаква се той и Урсула фон дер Лайен да създадат изказвания или след пауза да продължат телефонния диалог, стартират в понеделник вечерта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР