Правителството на Великобритания съобщи, че временно ще облекчи имиграционните правила

...
Правителството на Великобритания съобщи, че временно ще облекчи имиграционните правила
Коментари Харесай

Лондон улеснява визите за чужди работници. Вижте кои

Правителството на Англия заяви, че краткотрайно ще облекчи имиграционните правила за служащи в обществените грижи от чужбина, съобщи БНР.

Служители в областта на обществените грижи, асистенти на нуждаещи се от специфични грижи и служащи в домове за обществени грижи ще могат да аплайват за специфична 12-месечна виза.

Правителството съобщи, че това ще помогне за справяне с дефицита от работна ръка.

Преди това към държавното управление бяха отправени голям брой предизвестия, че секторът е изправен пред извънредно огромни компликации с наемането на работна ръка след Брекзит. Работниците в обществените грижи ще бъдат добавени в листата с дефицитни специалности, за които се плануват специфични работни визи за запълване на работни места.

Очаква се краткотрайните 12-месечни визи да влязат в действие от началото на годината, оповестиха от Министерството на здравеопазването и обществените грижи. След година ще бъде направена оценка на мярката.

Политическият сътрудник на Би Би Си Хелън Кат съобщи, че мярката ще бъде приветствана като краткосрочна помощ в бранша, само че сигурно върху министрите ще бъде оказан спомагателен напън за дълготрайно решение на проблемите в обществените грижи.

След като Обединеното кралство напусна Европейски Съюз европейските служащи в обществената сфера към този момент не получават автоматизирано право да работят на Острова, а би трябвало да аплайват за визи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР