Правителството на Великобритания и британският орган по гражданско въздухоплаване, който

...
Правителството на Великобритания и британският орган по гражданско въздухоплаване, който
Коментари Харесай

Заплаха за българския пазар заради фалита на британския туроператор Томас Кук?

Правителството на Англия и английският орган по гражданско въздухоплаване, който ще поеме ръководството на " Томас Кук " след банкрута, са подхванали всички стъпки, тъй че английските и освен, коитос а резервали своята отмора посредством " Томас Кук ", да бъдат върнати назад по домовете си. Това ще стане за сметка на английския орган по гражданско въздухоплаване посредством техния гаранционен фонд " АТОЛ ", заяви на конференция министърът на туризма Николина Ангеловая. Тя посочи, че в България сега, по данни на посолството, има към 2500 туристи, пристигнали посредством компанията, като се чака през днешния ден да бъдат изпълнени два полета в от летище Бургас към Англия. На единия има може би към 180, на другия към 175 пасажера. За на следващия ден се възнамеряват други два полета от Варна и Бургас, добави тя.
Следим обстановката непрестанно, с цел да защитим пазара на България. Предстои извънредно сериозна работа, сподели тя. 
  " В интерес на истината ние от петък сме в контакт с управлението на компаниятa и и с основния изпълнителен шеф, от който бяхме осведомени, че събота и неделя ще бъдат сериозни предвид на договарянията, които се водят за избавителния пакет на компанията. За страдание очевидно до позитивен резултат не се е стигнало и в 4.00 ч. българско време бе разгласен банкрутът на компанията ", сподели тя.
" Искам да благодаря на английското посолство за поддръжката. Те са подхванали дейности за покриване на разноските на туристите ", съобщи Ангелкова. По думите й на следващия ден ще се организира среща с всички туроператори и хотелиери, които са работили с " Томас Кук " за това какви биха били последствията и какъв е точният брой туристи и хотели, които са били наранени. " Нямаме информация за български туристи, които са останали там поради банкрута на компанията ", уточни още тя.
Британският туроператор " Томас Кук " (Thomas Cook) приключва активността си и решението влиза в действие неотложно, оповестиха по-рано английските авиационни управляващи. Заради банкрута се анулират почивките на стотици хиляди клиенти. Според информация на уеб страницата на " Томас Кук " годишно компанията обслужва 22 милиона туристи, нейна благосъстоятелност са 200 хотела и над 100 самолета.
В момента клиентите на компанията, които са на отмора в чужбина са 600 000 души, към 150 хиляди от които английски жители.
В петък туроператорът, който дълго време изпитваше проблеми с обслужването на заеми, удостовери, че търси 250 милиона $ спомагателни средства, с цел да избегне банкрут.
" Томас Кук " е основана преди 178 години. Фалитът й заплашва 22 хиляди работни места, в това число 9 хиляди в Обединеното кралство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР