Правителството на Турция ще представи мерки за помощ на банките,

...
Правителството на Турция ще представи мерки за помощ на банките,
Коментари Харесай

Турция ще помогне на банките с лошите кредити чрез ново дружество

Правителството на Турция ще показа ограничения за помощ на банките, с която институциите да се оправят с предстоящото струпване на неприятни заеми поради срутва на лирата и растящите лихви, настояват осведомени, представени от Bloomberg.

Планът ще отговори на потребността за финансови инжекции и ще предложи преместването на неприятните заеми към особено основано държавно сдружение. Очаква се ограниченията да бъдат показани в четвъртък.

Акциите на турските банки нарастнаха на фона на новината. Финансовите институции в южната ни съседка се борят с повишаващия се брой неприятни заеми, откакто лирата се срина с към 40% против $ тази година. Това трансформира лирата, дружно с аржентинското песо, най-зле представящите се валути в света. Спадът пречи и на фирмите да изплащат заемите си, изтеглени в задграничната валута. Енергийната промишленост, да вземем за пример, дължи $51 милиарда на турските банки.

" Създаването на така наречен неприятна банка, която да придобие всички такива задължения, може да понижи някои от рисковете за турския банков бранш ", споделя Джулиян Ример, трейдър в Investec Bank Plc в Лондон. " Но в последна сметка неналичието на бистрота ще тормози вложителите ".

Новите ограничения са разисквани на редица срещи сред банкови мениджъри и високопоставени политици през предходната седмица.

Около половината от задълженията на нефинансовите компании в Турция, които са на обща стойност $331 милиарда към края на юни, са към банки, основани в страната. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР