Правителството на Сомалия работи за спасяването на пътниците от хеликоптер

...
Правителството на Сомалия работи за спасяването на пътниците от хеликоптер
Коментари Харесай

Сомалия започва „усилия за спасяване“ на екипажа на хеликоптера на ООН, държан от Ал Шабаб

Правителството на Сомалия работи за спасяването на пасажерите от хеликоптер на Организация на обединените нации, който беше покорен от бойци на Ал Шабаб, сподели представител в четвъртък, само че военните офицери споделиха, че ще бъде мъчно да се стигне до региона, където са били отведени.

Хеликоптерът излетя от град Беледуейн и кацна покрай село Гадун в региона на Галгадууд заради механически проблем, се споделя във вътрешна записка на Организация на обединените нации, забелязана от Ал Джазира.

„ Правителството поставя старания да избави екипажа от през вчерашния ден, когато се случи случаят, и напъните не престават “, сподели министърът на информацията Дауд Авейс пред организация Ройтерс. Той не даде други детайлности.

Според бележката в самолета е имало девет пасажери, в това число боен личен състав и трета страна реализатор. Съобщава се, че минимум шестима от пасажерите са били хванати от Ал Шабаб.

Полковник Абдулахи Исе, който е основан в град Ададо, на към 100 км (60 мили) северно от Хиндхер, сподели пред Ройтерс, че войските в региона не възнамеряват да остарял...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР