Правителството на Словения прие серия ограничителни мерки за борба срещу

...
Правителството на Словения прие серия ограничителни мерки за борба срещу
Коментари Харесай

Словения засилва режима срещу COVID-заразата

Правителството на Словения одобри серия ограничаващи ограничения за битка против разпространяването на ковид, само че отхвърля опцията за налагане на локдаун, както предложиха чиновници от системата на опазването на здравето, съобщи организация Хина.

Новите правила, в това число по-кратко работно време на заведенията и краткотрайна възбрана на събирането на хора от разнообразни семейства, влизат в действие от понеделник.

В момента в страната е наложителен коронавирус документ за всички жители на възраст над 12 години. Могат да се употребяват само медицински хирургически маски и защитни маски стандарт FFP2.

Временна възбрана се постанова на нощните заведения.

Богомолците ще би трябвало да носят маски в храмовете и да съблюдават отдалеченост.
свързани новини5447на 04.11.2021
Здравният министър Янез Поклукар изрази убеденост след съвещание на държавното управление, че тези ограничавания могат да подействат, само че подсети, че най-ефективната мярка е имунизацията.

През последното денонощие в Словения са били регистрирани 3662 нови случая на коронавирусна зараза при ниво от 38,1 на 100 положителни случаи измежду изследваното население. Заразата е лишила живота на още 16 души, заяви словенското министерство на опазването на здравето.

Понастоящем са приети в болница 748 пациенти, като 175 от тях са сложени на обдишватели.

Досега 53,3 % от популацията е със приключен курс на имунизация.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР