Правителството на Северна Македония на скорошно заседание прие резолюция за

...
Правителството на Северна Македония на скорошно заседание прие резолюция за
Коментари Харесай

Германците от e.Go, които уж ще правят коли у нас отварят фабрика в Северна Македония

Правителството на Северна Македония на скорошно съвещание одобри резолюция за подписване на Споразумение за държавна помощ сред държавното управление на Република Северна Македония, представлявано от Дирекцията за зони за софтуерно промишлено развиване и немския стартъп Next.e.GO Mobile SE.

Многомилионна инвестиция в Next.e.GO Mobile SE от немския град Аахен ще бъде ориентирана към производството на електрически транспортни средства e.GO в завода TIDZ Тетово, където ще бъдат основани от 3 000 до 4 000 нови работни места.

Ето какво сподели държавното управление на Северна Македония за това:
„ За промишлеността в Северна Македония това ще е първия път, когато ще се създаде пълностоен автомобил и, несъмнено, първият път, когато в страната ще се прави електрическо транспортно средство. “

Според прогнозите на държавното управление на Северна Македония това е доста преференциална инвестиция, защото новият цех ще сътвори нови работни места, ще изнася артикули с висока добавена стойност и ще получи немска технология. Освен това доста локални компании ще получат спомагателни поръчки за съставни елементи и капиталовата прелест на Северна Македония ще се усили фрапантно.

Вицепремиерът Артан Хруби написа на страницата си в обществената мрежа, че първият камък е положен на годишнината от Охридския рамков контракт на 13 август. Първоначално ще бъдат разкрити 900 работни места, само че скоро тази цифра ще нарасне доста.

Припомняме, че преди този момент e.Go към този момент разгласи развиването на производството на електрически транспортни средства в България. Монтажната площадка ще се намира в град Ловеч, родното място на българските колела, мотоциклети и коли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР