Правителството на Северна Македония даде статут на стратегически инвестиционен план

...
Правителството на Северна Македония даде статут на стратегически инвестиционен план
Коментари Харесай

Северна Македония даде зелена светлина на енергийна инвестиция

Правителството на Северна Македония даде статут на стратегически капиталов проект на план на основаната в Гърция енергийна компания Mytilineos за създаване на нов смесен елемент за произвеждане на електроенергия/топлинна сила. Очаква се инвестицията да доближи 211 милиона евро, написа гръцкото ииздание „ Катемарини “.

Очаква се годишното произвеждане на електрическа енергия да доближи близо 1150 гигавата електрическа енергия и близо 275 GW топлинна сила.

Според сръбски уеб сайтове общото ползване на електрическа енергия в Северна Македония през март 2022 година Е възлизало на 798 667 MWh, потреблението на природен газ е било в размер на 44,74 милиона кубически метра, потреблението на въглища доближава 446 801 тона, до момента в който потреблението на петролни артикули е 100 788 тона. Енергийната самостоятелност на Северна Македония възлиза на 38, 5 на 100 съгласно Enerdata. През март 2022 година цената на едни киловатчас електрическа енергия за семействата е била 9,3 цента, а цената на тока за бизнеса – 11,5 цента за киловатчас, сочи информация от Globalpetrolprices.com.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР