Правителството на САЩ ще обложи вноса на алуминия и неговите

...
Правителството на САЩ ще обложи вноса на алуминия и неговите
Коментари Харесай

САЩ налагат 200% мито за руския алуминий

Правителството на Съединени американски щати ще таксува вноса на алуминия и неговите производни, създадени в Русия, с вносно мито в размер на 200 %, считано от 10 март, заяви американската администрация, представена от Ройтерс.

Съединените щати също по този начин имат намерение да ползват 200-процентовото мито върху вноса на всяко количество примитивен алуминий, разтопен или отлят в Русия, считано от 10 април, написа още в публикуваното през днешния ден известие от Белия дом.

Руският алуминий се създава от минната компания " Русал ", и съставлява към 6 на 100 от международните доставки. Доставките за Съединени американски щати съставляват 7 на 100 от приходите на " Русал " през първото полугодие на 2022 година Компанията не се е отзовала на питане за коментар по тематиката от страна на Ройтерс.

Руският алуминий съставлява единствено дребна част от американския импорт. Доставките на занемарен алуминий и сходни сплави от Русия за Съединени американски щати са възлизали на 191 809 тона, или почти 4,4 на 100 от вноса на сходни първични материали през предходната година, до момента в който през 2018 година този дял бе 8,9 на 100, както и 14,6 на 100 през 2017 година, съгласно данни на " Трейд дейта монитър ".

Анализатори обаче предизвестяват, че в случай че Русия реши да отвърне на 200-процентовото мито върху алуминия, може евентуално да ограничи износа на никел или паладий, които са значими за Съединени американски щати, съобщи Българска телеграфна агенция.

Никелът е жизненоважен за галактическата промишленост и батериите. Паладият пък съставлява основен съставен елемент за катализатори в колите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР