Правителството на САЩ повдигна обвинения на четири китайски компании и

...
Правителството на САЩ повдигна обвинения на четири китайски компании и
Коментари Харесай

САЩ обвиниха 4 китайски компании в контрабанда на съставки на фентанил

Правителството на Съединени американски щати повдигна обвинявания на четири китайски компании и осем китайски жители за транспорт на химикали, употребявани за производството на фентанил, съобщи основният прокурор на Съединени американски щати Мерик Гарланд, заяви пресслужбата на Департамента по правораздаване на своя уеб страница.


Двама от китайците са задържани в миг, когато Министерството на правораздаването на Съединени американски щати ускорява битката със синтетичния опиум, виновен за стотици хиляди смъртни случаи от свръхдоза през последното десетилетие.

За първи път Съединените щати повдигат обвинявания на китайски компании за трафик на химически прекурсори на фентанила на територията на Съединените щати, а не за изпращането им в Мексико, откъдето произлиза по-голямата част от открития в страната фентанил.

" Тези компании и техните чиновници умишлено са се сговорили да създават гибелен фентанил за разпространяване в Съединените щати ", съобщи Гарланд.

" Само една от тези основани в Китай химически компании е изпратила в Съединени американски щати повече от 200 кг химически прекурсори, свързани с фентанила, за производството на 50 кг фентанил - количество, което може да съдържа задоволително смъртоносни дози фентанил, с цел да убие 25 милиона американци ", сподели Гарланд.

Обвинени в три обособени каузи, заведени във федералния съд в Ню Йорк, са фирмите „ Hubei Amarvel Biotech “, „ Anhui Rencheng Technology “, „ Anhui Moker New Material Technology “ и „ Hefei GSK Trade “.

Обвинени са осем лица, в това число ръководители и чиновници на четирите сдружения. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР