Правителството на САЩ одобри продажбата на изтребители F-16 на Турция,

...
Правителството на САЩ одобри продажбата на изтребители F-16 на Турция,
Коментари Харесай

САЩ одобриха продажбата на изтребители F-16, след като Турция ратифицира членството на Швеция в НАТО

Правителството на Съединени американски щати утвърди продажбата на изтребители F-16 на Турция, откакто тази седмица турското държавно управление ратифицира участието на Швеция в НАТО.

Този ход е доста развиване в разширението на алианса, което закупи в допълнение значение след нашествието на Русия в Украйна.

Държавният департамент на Съединени американски щати уведоми Конгреса за утвърждението си на 23 милиарда $ (18,10 милиарда английски лири) Продажба на F-16 на Турция, дружно със съпътстваща продажба на съвременни изтребители F-35 на Гърция на стойност 8,6 милиарда $ (6,77 милиарда английски лири) късно в петък.

Ходът пристигна преди малко часове откакто Турция подава своя „ инструмент за ратификация “ за присъединението на Швеция към НАТО във Вашингтон, който е хранилището за документи на съюза, и откакто няколко основни членове на Конгреса анулираха възраженията си.

Продажбата на Турция включва 40 нови F-16 и съоръжение за модернизиране на 79 от съществуващия флот F-16. Продажбата на Гърция включва...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР