Правителството на САЩ одобри мярка за налагане на нови мита

...
Правителството на САЩ одобри мярка за налагане на нови мита
Коментари Харесай

САЩ въведоха нови мита на вносните перални машини и соларни панели

Правителството на Съединени американски щати утвърди мярка за налагане на нови мита върху вноса на перални машини и слънчеви панели, заяви Би Би Си.

На решението се гледа като на следващия държавен ход, зависещ на доктрината на Доналд Тръмп „ Америка преди всичко “, която цели да отбрани локалните производители от задграничната конкуренция.

Говорител на администрацията на Тръмп съобщи, че държавното управление „ постоянно ще пази американските служащи, фермери и предприемачи “. От Вашингтон допълниха, че скоро тази мярка ще бъде последвана от други протекционистки дейности в областта на търговията.

Доналд Тръмп приказва за предприемането на сходни ограничения още от първия си ден като президент на Съединени американски щати. В речта при встъпването си в служба Тръмп даде обещание, че ще отбрани американските граници от други страни, които „ създават нашите артикули, крадат нашите компании и унищожават нашите работни места “.

Според новите ограничения първите 1,2 млн. вносни перални ще бъдат облагани с мито от 20%, а всички последващи с цена от 50%, през първата година. На третата година митото ще спадне надлежно до 16% и 40%. Тарифите при слънчевите панели ще бъдат от 30% за първата година и 15% през четвъртата.

От Южна Корея обявиха, че ще подадат тъжба против Съединени американски щати в Световната комерсиална организация (СТО) и нарекоха новите ограничения „ несъразмерни “. Корейските производители Samsung и LG са измежду главните съперници на американските компании като Whirpool на пазара за перални машини.

От Samsung нарекоха цените „ такса за всеки консуматор, който желае да купи пералня машина “.

Междувременно Китай, най-големият производител на слънчеви панели в света, съобщи, че това ще внесе в допълнение напрежение в световната комерсиална среда.  

Говорителят на китайското държавно управление Уанг Хеджун съобщи, че „ дружно с другите членове на Световната комерсиална организация, Китай ще отбрани законните си ползи “, като добави, че американските проекти „ провокираха угриженост освен у комерсиалните сътрудници на страната, само че на тях се опълчиха и доста локални държавни управления и компании надолу по веригата в Съединени американски щати “. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР