Правителството на Руската федерация и Министерството на земеделието работят енергично

...
Правителството на Руската федерация и Министерството на земеделието работят енергично
Коментари Харесай

Песков: Усилията за стабилизиране на цените на яйцата в Руската федерация са успешни

Правителството на Руската федерация и Министерството на земеделието работят пламенно за понижаване на цените на яйцата, роля за стабилизиране на обстановката изигра и „ ускоряващият резултат от директната линия “ с съветския президент Владимир Путин. Това сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков, оповестяват съветски медии.

" Би било незаслужено да се каже, че сходни дейности на държавното управление и Министерството на земеделието са реакция на директна линия. Правителството и Министерството на земеделието работиха много пламенно, рецесията беше явна, Путин изясни в детайли за какво се е стигнало до тази обстановка с внезапно повишаване на цените на пилешкото и яйцата. А преди този момент бяха взети " доста енергични ограничения. Слава богу, сполучливи ", сподели Песков.

Той напомни признатото по-рано решение за определяне от 1 януари до 30 юни 2024 година на тарифни облекчения под формата на освобождение от вносни мита върху импортираните в Русия кокоши яйца в размер на 1,2 милиарда броя.

„ Бяха осъществени бързи контакти с други страни, с цел да се насити пазара посредством импорт и по този метод да се извърнат цените в низходяща траектория “, означи Песков.

" Наистина, да речем, ускоряващият резултат на правата линия е явен, само че няма потребност да споделяме, че преди този момент всички бяха бездействащи. Не. Вземат се енергични ограничения, пазарът е много мобилен, има редица аргументи това провокира растежа. Защо е невероятно незабавно да се понижат цените. Има прочут пазарен потенциал, развой на засищане, инерция. Стоките отиват на едро, до момента в който търговията на едро се отразява на дребно, времето минава. Следователно това също са изцяло естествени процеси, държавното управление продължава да работи пламенно “, добави Песков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР