Правителството на Русия утвърди кандидатурата на ексканцлера на Германия Герхард

...
Правителството на Русия утвърди кандидатурата на ексканцлера на Германия Герхард
Коментари Харесай

Правителството на Русия е утвърдило кандидатурата на Шрьодер за Роснефт


Правителството на Русия утвърди кандидатурата на ексканцлера на Германия Герхард Шрьодер за член на Съвета на шефовете на „ Роснефт “, оповестява ТАСС, базирайки се на източник осведомен с текста на документа. Според информацията съответната инструкция е била подписана в средата на септември.

„ Според директивата Шрьодер е номиниран за претендент за избор на ръководител на съвета на шефовете на „ Роснефт “.
От компанията не разясняват информацията. Сега длъжността ръководител на съвета на шефовете на петролната компания заема помощникът на президента Андрей Белоусов.

Извънредното заседание на акционерите на „ Роснефт “ е планувано за 29 септември в Санкт Петербург. Предстои акционерите да гласоподават промени в устава на компанията, а точно нарастване на числения състав на съвета на шефовете до 11 души, предварително преустановяване на пълномощията на настоящия състав, както и избор на нов. В листата от 11 претенденти влизат настоящите членове на съвета на шефовете – помощникът на президента на Русия Андрей Белоусов, основният изпълнителен шеф на компанията Игор Сечин, професор Олег Вюгин, ръководещият шеф на компанията Nord Stream Артур Матиас Варниг и някогашният началник на хазната на ExxonMobil Доналд Хъмфрис. Сред претендентите от Вербовъчна разработка са президентът на групата на Вербовъчна разработка Робърт Дадли и президентът за районите на Бразилия, Уругвай, Венецуела и Колумбия Гилермо Контеро. В листата са посочени и представителите на новия акционер QHG Oil Ventures (контролира се от Glencore и Qatar Investment Authority): ръководителят на Glencor – Айвън Глазенберг и президентът на научноизследователската и развойна активност на Qatar Foundation Фейсал Ал-Сууейди.

Нови претенденти за съвета на шефовете надлежно са министърът на енергетиката на Русия Александър Новак и някогашният канцлер на Германия Герхард Шрьодер.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР