Правителството на президента Тръмп придвижва напред тихомълком плана да се

...
Правителството на президента Тръмп придвижва напред тихомълком плана да се
Коментари Харесай

Тръмп строи "арабско НАТО" срещу Иран

Правителството на президента Тръмп придвижва напред тихомълком проекта да се сътвори нов съюз в областта на сигурността и политиката дружно с шестте страни от Залива, Египет и Йордания. Една от задачите му е да се противодейства на иранската агресия в района. Това обявиха американски и арабски публични източници, представени от " Ройтерс " и Българска телеграфна агенция.

Белият дом желае обособените страни да си сътрудничат по-задълбочено в противоракетната защита, военното образование, битката с тероризма и дипломатическите връзки, обявиха четирима източници.

Този проект да се построи нещо, което представители от Белия дом и Близкия изток нарекоха " арабско НАТО " от сунитски съдружници, евентуално ще увеличи напрежението сред Съединени американски щати и шиитския Иран. Двете страни са в изострен спор, откогато Доналд Тръмп стана президент.

Надеждите на държавното управление в Съединени американски щати са тази концепция, която краткотрайно беше известна под името Близкоизточен стратегически съюз, да може да бъде разисквана на среща на върха, която като начало е планувана за 12-13 октомври във Вашингтон, обявиха няколко източници.

Саудитски представители лансираха концепцията за пакт за сигурност предходната година, преди Доналд Тръмп да посети сунитското кралство, където разгласи огромна оръжейна договорка. Но по предлагането не е имало по-нататъшно развиване, съобщи американски източник. В някои от споменаваните арабски страни също импровизирано удостоверяват, че знаят за проекта.
Саудитският престолонаследник се среща с Доналд Тръмп Принцът е в основата на радикалните промени, които кралството предприе през последните месеци
Високопоставен ирански източник съобщи пред " Ройтерс ", че " под претекст да се обезпечи непоклатимост в Близкия изток американците и районните им съдружници разпалват напрежение в района ". Той съобщи, че този метод няма да има различен резултат, с изключение на да " задълбочи пропастта сред Иран, районните му съдружници и подкрепяните от Съединени американски щати арабски страни ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР