Правителството на Папуа-Нова Гвинея обмисля да ограничи достъпа до Фейсбук

...
Правителството на Папуа-Нова Гвинея обмисля да ограничи достъпа до Фейсбук
Коментари Харесай

Папуа-Нова Гвинея може да ограничи достъпа до "Фейсбук", за да изследва реакцията на хората

Правителството на Папуа-Нова Гвинея обмисля да ограничи достъпа до " Facebook " за месец, като в този интервал ще изследва държанието на жителите на страната. Целта е да се изследва по какъв начин се употребява обществената мрежа и дали води до пристрастяване на хората. Експериментът е ориентиран и против разпространяването на подправени вести и подправените профили в мрежата.

Министърът на връзките на островната страна Сам Бейзил изясни, че за месец ще може да се събере задоволително информация, с цел да се разпознават потребителите, които се крият зад подправени сметки. Освен това ще бъдат открити и хората, които качват нецензурен изображения, както и подправена и подвеждаща информация. След това държавното управление ще подаде сигнал до " Facebook " въпросните профили да бъдат изтрити.

Бейзил акцентира, че отбраната на персоналните данни и персоналната преписка на локалното население е от основно значение във все по-бързо развиващия се информационно свят. Именно поради това държавното управление даже обмисляло опцията за основаване на своя лична обществена мрежа, с цел да не може непознати компании да събират данните на жителите на Папуа-Нова Гвинея.

Сред другите причини за прекъсването на " Facebook " е опцията да стартира действителното използване на Закона за закононарушенията в киберпространството, който беше признат предходната година. Той се концентрира върху сигурността на данните в мрежата. Според групите за отбрана на правата на индивида обаче това би разрешило на държавното управление да предприеме ограничения против рецензиите и да облекчи пътя към цензурата.

Със закона се планува разпространяващите клеветническо наличие, както и обидни и подбуждащи към безредици изявления във " Facebook " да бъдат осъдени с до 25 години затвор.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР