Правителството на Обединеното кралство ще предаде най-големия пакет военна помощ

...
Правителството на Обединеното кралство ще предаде най-големия пакет военна помощ
Коментари Харесай

Танкове, дронове и ракети: Великобритания обяви най-големия пакет военна помощ за Украйна

Правителството на Обединеното кралство ще съобщи най-големия пакет военна помощ на Украйна на фона на съветското настъпление в страната. Това разгласи английският министър на защитата Бен Уолъс в Камарата на общините, предава Укринформ .

" Днес мога да разглася най-големия пакет военна мощност досега, чиято цел е ускорение на украинския триумф “, съобщи той.

Според думите на Уолъс, пакетът за военна помощ за Украйна включва рота от танкове Challanger 2, осем самоходни оръдия AS90 (като другите две батареи ще дойдат постепенно), 100 бронирани машини, в това число бронетранспортьори FV430 Bulldog, 28 млн. паунда пакет за разминиране, десетки безпилотни летящи апарати, 100 000 артилерийски снаряда, стотици " модерни ракети “, в това число Starstreak, и аварийни елементи за стотици украински танкове и бронирани машини.

Министърът добави, че някои елементи, като танковете и самоходните оръдия, ще бъдат предадени от английския състав като част от този пакет, забележителна част ще бъдат закупени на пазара или от доброжелателни трети страни.

" Днешният пакет е огромно нарастване на украинските благоприятни условия. Това значи, че те могат да преминат от (фаза) " битие “ към " изпъждане на руснаците от украинската земя “, означи Уолъс.

В събота английският министър председател Риши Сунак по време на телефонен диалог с президента Володимир Зеленски удостовери решението на държавното управление си да даде на Украйна танкове Challenger 2.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР