Правителството на Обединените арабски емирства обяви премахването на всички ограничения

...
Правителството на Обединените арабски емирства обяви премахването на всички ограничения
Коментари Харесай

ОАЕ премахва всички коронавирусни ограничения

Правителството на Обединените арабски емирства разгласи премахването на всички ограничавания и защитни ограничения, свързани с пандемията от COVID-19.

Новите правила влизат в действие от 06:00 часа на 7 ноември 2022 година

По-конкретно изцяло се прекратява масковият режим в джамиите - носенето на маски ще остане наложително единствено в лечебни заведения и организации за хора със специфични потребности.

Ще бъде допустимо да се употребяват общи килими в джамиите.



В момента броят на откритите случаи на зараза с COVID-19 е под 300 дневно и продължава да понижава.

Посещението на публични и държавни институции към този момент няма да изисква зелен пропуск в мобилното приложение на Al Hosn. Приложението може да се употребява при нужда за потвърждаване на имунизация и PCR тестване, в това число в чужбина.

Въпреки това остава в действие петдневната самоизолация за инфектираните с ковид. Ще продължат да работят и центровете за тестване за COVID-19. Отбелязва се, че уредниците на събития, в това число спортни, при нужда ще могат да изискват документи за имунизация.

Припомняме, че от 28 септември 2022 година масковият режим в пространствата беше анулиран в ОАЕ. Препоръчва се непрестанно съблюдаване на разпоредбите за хора с хронични болести или признаци на COVID-19. Тези, които са имали близки контакти със инфектирани с ковид, са посъветвани да си създадат PCR проби, в случай че имат признаци.

Източник: Khaleej Times
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР