Правителството на Нова Зеландия обяви, че ще въведе нови санкции

...
Правителството на Нова Зеландия обяви, че ще въведе нови санкции
Коментари Харесай

Нова Зеландия обяви нови санкции срещу Русия

Правителството на Нова Зеландия разгласи, че ще вкара нови наказания против Русия в отговор на осъществените зверства против мирни жители, съобщи ДПА, заяви Българска телеграфна агенция.

Вносът от Русия ще бъде обложен с 35-процентно мито. Освен това Нова Зеландия ще удължи съществуващите забрани за експорт на индустриални артикули, свързани със стратегически съветски промишлености, съобщи външната министърка Наная Махута.

Тя означи, че новите наказания са най-същественият до момента стопански отговор на Нова Зеландия на съветското настъпление в Украйна. " Снимките и появяващите се известия за зверства, осъществени против цивилни в Буча и други райони на Украйна, са отвратителни и неоправдателни и Нова Зеландия продължава да дава отговор на безсмислените прояви на експанзия на (руския президент Владимир) Путин ", акцентира Махута.

Министърът на търговията Деймиън О`Конър съобщи, че Нова Зеландия ще забрани износа на артикули като осведомителна и информационна техника и мотори. С това тя ще " изпрати ясно обръщение, че Нова Зеландия няма да финансира или поддържа съветската военна машина ", акцентира той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР