Правителството на Малайзия обяви началото на търг за нов национален автомобил, който

...
Правителството на Малайзия обяви
началото на търг за нов национален
автомобил, който
Коментари Харесай

И Малайзия с “национален” автомобил?

Правителството на Малайзия обяви началото на търг за нов национален автомобил, който ще бъде основан с подкрепата на италиански компании. По предварителна информация става дума за електрически кросовър с пробег от 450 километра с едно зареждане на акумулаторите. Стартът на продажбите на новата кола е плануван за 2022-а година. Подобни проекти за "национален " автомобил имат Турция и Виетнам, като последният план към този момент работи с пълна сила с марката VinFast.

Местните Средства за масова информация оповестяват, че в търга са заявили присъединяване две компании - Elenvi Otomotif и Alam Perkasa Consortium (APC). Последната има намерение да сътвори като национален автопроизводител компанията Malaysian International Motor Company (Mimco) и декларира готовност за съдействие с “водещ италиански производител на композитни материали ”, както и със студиото GFG Style, учредено от Джорджето Джуджаро и сина му Фабрицио. Новото дружество, според представителите на APC, няма да има нужда от никакви вложения и може да бъде стартирано във всеки миг.

В инцидентна продобиване на търга, APC е готова да показа ездови първообраз до шест месеца и да го показа по време на Женевския автосалон през март следващата година. Консорциума има правата за потребление на платформата AMP (Advanced Modular Platform), разработена от Tata Motors, която теоретично позволява производството на всякакви модели - от ситикари до пълноразмерни кросовъри.

Ескизи на първия модел — електрическия кросовър Mimco Alif са дело на GFG Style. Моделът ще се предлага в няколко нварианта, ще има батерия с потенциал 95 килоВатчаса, което ще позволи изминаването на 450 км с едно зареждане. Заявената оптималната скорост е 230 километра в час. В проектите на APC фигурира нахлуване в световния пазар, включително и в този на Европа, годишна реализация на 60 000 коли, 80 % от които за експорт.

Продажбите на електрическия кросовър в Малайзия могат да тръгнат през 2022-а година. На другите пазари моделът може да тръгне през 2023-а, след привършване на тестовете при разнообразни климатични условия. Всички съставни елементи на автомобила, в това число и силовият агрегат ще се вършат от малайзийски фирми или взаимни предприятия, намиращи се на територията на страната.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР