Правителството на Косово прие снощи мерки за контрол и превенция

...
Правителството на Косово прие снощи мерки за контрол и превенция
Коментари Харесай

Нови мерки за борба с коронавируса в Косово

Правителството на Косово одобри нощес ограничения за надзор и предварителна защита на COVID-19, след които позволение за работа на питателните заведения и образование в учебните здания, оповестява вестник "Данас ".
Полицейският час остава в действие, само че се реалокира от 22.30 до 5 часа. От през днешния ден образованието в главните и междинни учебни заведения ще се организира в учебните здания. Същевременно на всички държавни и частни институции в образованието е неразрешено да провеждат извънучилищни действия като екскурзии, групови разходки, разнообразни забави на учители или възпитаници, предава Българска телеграфна агенция.
Забранени са всички събирания с повече от 30 участници /срещи, семинари, обучения/. Изключение от тази точка са съвещанията на Народното събрание на Косово, срещите на държавното управление или срещи от необикновен публичен интерес, които са позволени без значение от броя на участниците. Погребенията са разрешени единствено с присъединяване на тясното семейство, с не повече от 30 души.
Работата на комерсиалните центрове е позволена при съблюдаване на съответните упътвания. Трябва да се съблюдава правилото за 1 клиент на 8 квадратни метра.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР