Правителството на Китай разкритикува Тайван за опита му да използва

...
Правителството на Китай разкритикува Тайван за опита му да използва
Коментари Харесай

Китай скастри Тайван, че използва народа си като пушечно месо

Правителството на Китай разкритикува Тайван за опита му да употребява тайванския народ като " пушечно месо " посредством удължаването на периода на от четири месеца на една година, считано от 2024 година, оповестява " Ройтерс ".

Президентът на Тайван Цай Инуън разгласи решението през вчерашния ден, базирайки се на възходящата опасност , пред която е изправен островът от неговия великански комшия Китай.

Пекин смята демократично управлявания Тайван за своя територия и в никакъв случай не се е отказал от потреблението на мощ, с цел да сложи острова под собствен надзор.

В отговор на въпрос по отношение на решението на Тайван да удължи периода на военната работа, представителят на китайското външно министерство Уан Уенбин съобщи, че " битката за великата задача за реализиране на национално обединяване е извънредно значима, загиването при сепаратистки действия в името на независимостта на Тайван е изцяло неефикасно " .
 Тайван удължава периода на наложителната военна работа поради Китай
Тайван удължава периода на наложителната военна работа поради Китай

Тя към този момент ще трае една година вместо досегашните четири месеца

Вярваме, че тайванските ни сънародници са доста кардинални, те няма да бъдат поставяни като пушечно месо от сепаратистките сили за независимостта на Тайван, уточни Уан на постоянна конференция.

Китай ускори военния, дипломатическия и икономическия напън върху Тайван, с цел да отстоява претенциите си за суверенитет, в това число посредством съвсем ежедневни задачи на китайските военновъздушни сили покрай острова през последните три години.

От своя страна държавното управление на Тайван твърди, че само 23-милионното население на острова може да взема решение бъдещето си.

В понеделник Тайпе заяви за в зоната на противовъздушната защита на острова.

Китай провежда край острова и през август след на тогавашния ръководител на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси.

В събота Пекин укори Вашингтон за новия му, който съгласно китайското външно министрество с военната поддръжка, предопределена за Тайван, е засилил изказванията за " китайската опасност ".
 Тайван: Китай търси предлог за офанзива, опасността е по-сериозна от всеки път
Тайван: Китай търси предлог за офанзива, опасността е по-сериозна от всеки път

Тайпе се оплаква от засилен смесен напън от Пекин
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР