Правителството на Кипър ще субсидира развитието на алтернативни форми на

...
Правителството на Кипър ще субсидира развитието на алтернативни форми на
Коментари Харесай

Кипър ще субсидира алтернативен туризъм

Правителството на Кипър ще субсидира развиването на различни форми на туризъм, като набожен, състезателен и уелнес туризъм.

Три нови проекта за даване на безплатна финансова помощ в тези посоки са отворени за кандидатстване, оповестиха от министерството на туризма в Никозия.

5 млн. евро е бюджетът на новата стратегия за поощряване на здравния туризъм, чиято цел е Кипър да се утвърди като целогодишна дестинация за него.

Субсидията се дава за модернизиране на хотели, места за туристическо настаняване, уреди, с цел да се разширят предлаганите услуги за хора със здравословни проблеми, нуждаещи се от рехабилитация.

Религиозният и спортният туризъм ще бъдат подкрепени с безплатно финансиране по проекта за „ основаване и модернизиране на инфраструктура от специфичен интерес “, както е записано в Националната тактика за туризъм до 2030 година Субсидията ще покрива до 75% от общите разноски, като оптималният й размер е 20 000 евро.

До 200 000 евро за три години могат да получат фирмите, без значение от техния размер, по програмата за модернизиране на заведения за хранене и магазини, продаващи обичайни локални хранителни артикули.

Чрез трите проекта, които започват, ще се обогати кипърският туристически артикул и ще се усъвършенства неговата конкурентоспособност, подчертаха от туристическото министерство.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР