Правителството на Кения планира да пусне своята система за цифрова

...
Правителството на Кения планира да пусне своята система за цифрова
Коментари Харесай

Кения въвежда цифрови идентификационни документи до края на годината

Правителството на Кения възнамерява да пусне своята система за цифрова идентификация до края на актуалната година, откакто следва тя да бъде тествана през оставащите два месеца. Президентът на 53-милионната страна Уилям Руто самичък разгласи това в своя тирада, представена от локалните медии на 30 октомври:

„ Цифровата идентификационна система, която беше главен проблем за нас от доста дълго време, към този момент е в тестов режим, който ще продължи през идващите два месеца. Получих увещание от всички заинтригувани страни и заинтригуваните министерства, че до края на декември ще можем да издаваме цифрови идентификационни документи. “

Цифровите идентификационни документи ще бъдат въведени в страната дружно с Maisha Namba – система за пожизнени персонални идентификационни номера, издавани на кенийските жители при регистрация. Общата система за идентичност ще помогне на страната да цифровизира своите регистри и ще обезпечи на популацията по-бърз достъп до държавни, просветителни и медицински запаси:

„ Системата за цифрова идентификация ще даде на кенийците сигурен и благонадежден метод да удостоверяват самоличността си за разнообразни цели, когато това е належащо, в това число за достъп до държавни услуги, разкриване на банкови сметки и пътувания. Също по този начин тя ще помогне за понижаване на измамите и корупцията. “, съобщи през август Юлиус Биток, основен секретар по имиграцията и гражданските услуги на Кения.

През септември Биток прикани частния бизнес в страната да внедри системите за цифрова идентификация, защото те „ дават новаторски решения, трансформиращи процесите на електронна търговия “. Той даде обещание, че държавното управление ще подсигурява, че дизайнът на системата ще „ улесни търговията и бизнес преводите “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР