Правителството на канадския премиер Джъстин Трюдо въвежда законопроект, които силно

...
Правителството на канадския премиер Джъстин Трюдо въвежда законопроект, които силно
Коментари Харесай

Канада тръгва към затягане на контрола върху огнестрелните оръжия

Правителството на канадския министър председател Джъстин Трюдо вкарва законопроект, които мощно ще ограничи вноса, пазаруването или продажбата на огнестрелни оръжия, заяви Асошиейтед прес. Правителството сподели, че мярката също по този начин ще разреши лишаване на разрешителните за оръжие на хора, участващи в актове на домашно принуждение или незаконен тормоз.

Кабинетът възнамерява да се бори с контрабандата и трафика на оръжие посредством увеличение на наказателните наказания, даване на повече принадлежности за следствие на закононарушения с огнестрелни оръжия и усилване на ограниченията по границите. Ако бъде утвърден, новият закон ще разрешава на съдилищата да изискват хората, считани за заплаха за самите себе си или за другите, да предадат огнестрелните си оръжия на полицията.

Властите също по този начин ще изискват пълнителите за пушки да бъдат изменени за непрекъснато, тъй че в никакъв случай да не могат да съдържат повече от пет патрона, и ще забранят продажбата и прехвърлянето на пълнители с огромен потенциал.

Трюдо от дълго време възнамерява да одобри по-строги закони за оръжията, само че представянето на новия проектозакон идва след всеобщи стрелби този месец в Ювалди, Тексас и Бъфало, Ню Йорк.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР