Правителството на Канада удължи с три месеца забрана за круизни

...
Правителството на Канада удължи с три месеца забрана за круизни
Коментари Харесай

Канада спря круизните кораби до октомври

Правителството на Канада удължи с три месеца възбрана за круизни кораби, влизащи в канадските води поради пандемията от ковид, заяви Агенция Франс Прес, съобщи БГНЕС.
Забраната, която беше наложена през април и в този момент ще продължи до октомври, беше затегната, с цел да включва пътнически лодки и други кораби с повече от 100 пасажери и екипаж, се споделя в известие на министерството на превоза. Първоначалната възбрана беше за кораби с потенциал от 500 или повече души.
Този ход ще нанесе удар върху няколко канадски града като Ванкувър, Квебек и Монреал, където круизната промишленост има значим стопански принос. През 2019 година Канада е посетена от 140 круизни кораба от дузина страни с към два милиона туристи на борда, съгласно министерството.
На дребни лодки за къси екскурзии, като за наблюдаване на китове, обаче ще бъде позволено да възобновят дейностите си от 1 юли, в сходство с разрешенията от провинциалните и локалните управляващи. Независимо от това, придвижването на кораби с потенциал над 12 души ще бъде неразрешено от крайбрежните води на Арктика до 31 октомври.
Тези правила няма да се ползват за дребни плавателни съдове, употребявани от локалните общности за превоз или лов на риба. Фериботите, считани за съществена услуга, ще могат да продължат да работят, само че ще би трябвало да ползват ограничения за сигурност, с цел да лимитират разпространяването на заболяването.
Всеки, хванат в нарушаване на възбраната, ще се санкционира с санкция от 5000 канадски $ дневно за физически лица и 25 000 канадски $ за предприятия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР