Правителството на Италия взе още едно важно решение - да

...
Правителството на Италия взе още едно важно решение - да
Коментари Харесай

Италия обяви дефицит от €10 млрд.!

Правителството на Италия взе още едно значимо решение - да подкрепи по най-хубавия метод популацията на страната. Националната рецесия бушува със страшна мощ, а Ботуша е подложен под карантина! Ето какво планува новият италиански държавен указ поради обстановката с ковид, който би трябвало а влезе в действие след гласоподаване в Народното събрание: 1. Сметките за ток, вода, газ, такса боклук и телевизионна такса се замразяват за два месеца. След като рецесията отмине, ще бъдат изплащани на части, като още не е решено за какъв интервал от време ще би трябвало да се изплатят. 2. Налага се мораториум върху изплащането на ипотечните заеми към банките от страна на семействата и на банковите заеми за дребните компании. Държавата им става поръчител, с цел да не настава банкова рецесия поради неизплащането им. 3. Замразява се заплащането на налози за два месеца (в края на март е срокът за заплащането на локалните налози, тъй че се отнася най-вече за тях). 4. Замразяване на заплащането на осигуровките към осигурителните фондове. Ще се заплащат след рецесията, само че още не се знае на какви вноски и в какъв период. 5. Включване на всички служащи от засегнатите браншове към Cassa integrazione - това е един държавен фонд, който разрешава на техния Национален осигурителен институт (INPS) да изплаща заплатите на хора, които заради усложнения на компаниите не вървят на работа. Разбира се, работещите ще си получават естествените заплати от работодателите. Призивът е всички вероятни действия да се правят от домовете. 6. Тъй като учебните заведения и градините са затворени, родителите ще получат заплатен наставнически отпуск, с цел да си ги гледат, а в случай че са принудени да вървят на работа заради естеството й, ще получават ваучери от 600 евро на месец за детегледачка. Тези ограничения ще костват на страната 10 милиарда евро спомагателен недостиг. Европейски Съюз към този момент заявява, че ще разхлаби условията си за недостига. Освен това в Италия към този момент работят: Доставки по домовете на хранителни артикули за всички възрастни над 75 година - поети са от питателните вериги.
Всякакви спекулации с цените на маски и препарати са неразрешени, преследвани и наказвани. Финансовата полиция към този момент е в деяние, има арести. За служащите и затруднените компании имат и изцяло гратис опазване на здравето (включително лекарствата). При подозрение за болест, се обаждат на телефон и идват у вас да ти вземат проба. Абсолютно е неразрешено излизането.
Тъй като обдишващите апарати не доближават, към този момент се предлага да поискаш да дойдат да те вземат единствено при утежняване на положението.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР