Правителството на Хонконг разреши на държавните служители да не се

...
Правителството на Хонконг разреши на държавните служители да не се
Коментари Харесай

Правителството на Хонконг разреши държавните служители да работят от вкъщи

Правителството на Хонконг позволи на държавните чиновници да не се връщат в офисите след почивните дни по случай китайската Нова година и да работят от домовете си, заяви телевизия RTHK, представена от БГНЕС.
По този метод управляващите ще се опитат да минимизират заплахата от разпространяването на зараза в специфичния административен регион. Разпореждането е в действие до 2-ри февруари, след което държавното управление ще направи нова оценка на обстановката и ще реши, по какъв начин да работи по-нататък.
На 27 януари държавното управление на Хонконг забрани влизането на всички жители, които през последните 14 дни са посещавали китайската провинция Хубей, от където избухна епидемията с ковид.
На 31 декември 2019 година управляващите на Китай осведомиха Световната здравна организация за експлоадирането на незнаен до момента тип пневмония в град Ухан, ситуиран в централната част на страната. Установено беше, че извършител на болестта е нов тип ковид 2019-nCoV, който може да се предава от човек на човек.
По последни данни на способените институции в Китай броят на заболелите в страната от пневмония, провокирана от новия вирус, към този момент е 4515 души, от които 106 са умряли, а 60 са били излекувани и изписани от лечебните заведения. Има данни за инфектирани в Хонконг, Макао, Тайван, Тайланд, Япония, Южна Корея, Съединени американски щати, Канада, Виентам, Сингапур, Непал, Франция, Австралия, Малайзия и Германия.
В провинция Хубей са пристигнали 4130 медици в помощ на битката със болестта, заяви РИА Новости.
От разнообразни региони на Китай са почнали да изпращат материална помощ в Ухан и провинция Хубей. Освен предоставените защитни облекла и маски, на помощ са се притекли и експерти, защото локалните лекари не съумяват да се оправят с големия приток на пациенти и са принудени да работят без почивни дни най-малко по 12 часа на промяна.
Очаква се до края на деня в провинцията да дойдат още към 1800 медицински служащи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР