Правителството на Германия ще използва приходите от данъците върху свръхпечалбите

...
Правителството на Германия ще използва приходите от данъците върху свръхпечалбите
Коментари Харесай

Германия сваля цената на енергията с данъци върху свръхпечалбите

Правителството на Германия ще употребява приходите от налозите върху свръхпечалбите на фирмите, възползващи се от енергийната рецесия, с цел да понижи крайните потребителски цени на газа, петрола и въглищата. Това съобщи немският канцлер Олаф Шолц, обявявайки новите ограничения за намаляване на въздействието на растящите енергийни цени върху популацията, оповестява Ройтерс.

Шолц сподели още, че държавното управление възнамерява да обвърже някои обществени придобивки с настоящия или упования ритъм на инфлация и ще задели 1.5 милиарда евро за отстъпки в публичния превоз.

Мерките са част от пакет на обща стойност 65 милиарда евро, който ръководещата коалиция контракти в неделя, с цел да помогне на жителите и фирмите, борещи се с възходящата инфлация в най-голямата европейска стопанска система.

В същото време немският финансов министър Кристиан Линднер уточни, че така наречен " дългова спирачка " на Германия, записана в нейната конституция, няма да бъде повлияна от пакета с облекчения.

Линднер сподели, че плануваните ограничения са вероятни в границите на съществуващите бюджетни проекти за 2022 и 2023 година, защото инфлацията е съдействала за увеличението на данъчните доходи в държавната хазна.

Той също по този начин означи, че няма да е нужна актуализация на бюджета за 2022 година, с цел да се финансира на пакета от тласъци за потребителите.
 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР