Правителството на Германия прие днес законопроект, която ще ускори процедурата

...
Правителството на Германия прие днес законопроект, която ще ускори процедурата
Коментари Харесай

Германия готви закон за бързо уволняване на екстремистите и престъпниците от Бундесвера

Правителството на Германия одобри през днешния ден законопроект, която ще форсира процедурата по уволняването от Бундесвера на бойци, забъркани в екстремистки прояви или тежки закононарушения, съобщи Асошиейтед прес.

Според настоящите в този момент правила военнослужещ с повече от четири години стаж във въоръжените сили може да бъде уволнен единствено в случай че бъде наказан за закононарушение или със правосъдно решение по дело за дисциплинарно нарушаване. На процедура това значи, че бойците може да остават с години в редиците на Бундесвера, до момента в който бъдат отстранени.

Германската войска се извини за стартирането на фотография на нацистка униформа в Инстаграм

Законопроектът по предложение на министъра на защитата Анегрет Крамп-Каренбауер разрешава на военното командване бързо да уволнява бойци, в случай че оставането им във въоръжените сили "би заплашило съществено военните порядки или престижа на Бундесвера ". Условието е тази военни да имат стаж под осем години.

Германски публични лица показаха безпокойствие във връзка разкритието неотдавна, че неколцина крайнодесни екстремисти с пагони, включително член са специфичните сили KSK, са натрупали оръжия, боеприпаси и експлозиви в жилищата си. През май командирът на елитното поделение Маркус Крайтмайр уведоми подчинените си, че няма да търпи екстремизъм в редиците, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР