Правителството на Германия отхвърли призиви за задължително използване на маски

...
Правителството на Германия отхвърли призиви за задължително използване на маски
Коментари Харесай

В Германия отхвърлят призиви за задължително носене на маски

Правителството на Германия отхвърли апели за наложително потребление на маски в цялата страна , написа " Гардиън ".

В понеделник австрийският канцлер Себастиан Курц разгласи, че от сряда ще е наложително носенето на маски в магазините , което докара до апели немското държавно управление също да вкара сходна мярка.
 Коронавирус: Германия трансформира най-засегнатия окръг в лаборатория
Коронавирус: Германия трансформира най-засегнатия окръг в лаборатория

Вирусът се популяризира по-широко измежду 250 000 поданици на Хайнсберг

Два града в Източна Германия, Йена и Нордхаузен, към този момент започнаха едностранни стъпки и последваха Австрия. Но дефицитът на ефикасни маски е проблем и в двете немскоезични страни.

Днес австрийското държавно управление обаче заяви, че ще отсрочи наложителното потребление на маски в супермаркетите до идващия понеделник поради дефицит.

Във вторник немският финансов министър Олаф Шолц съобщи, че държавното управление ще подкрепи финансово фирмите, които трансформират производството си към разработване на маски.

За разлика от Съединени американски щати немските политици отхвърлят да принудят промишлеността да се реорганизира и да стартира да създава защитно облекло и респиратори.
 Икономиката на Германия може да се свие с 5,4% през 2020 година
Икономиката на Германия може да се свие с 5,4% през 2020 година

Германската стопанска система ще се свие доста през 2020 година

Междувременно немски медии оповестяват за огнища на ковид в старешки домове из страната. Болните на вентилатори в немските лечебни заведения се усилиха с 20% във вторник до 1189. Според Институт " Роберт Кох " 8954 от 16 319 кревати за интензивна грижа са заети. По-рано през днешния ден институтът заяви, че за последните 24 часа са регистрирани 149 умряли и близо 5500 инфектирани с ковид.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 754 000 доказани случая, а умрелите са повече от 36 000. Регистрирани са случаи в 202 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 860 000 случая и повече от 42 000 умряли в 180 страни, възстановили са се повече от 178 000.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР