Правителството на Германия одобри днес план за отлагане на широко

...
Правителството на Германия одобри днес план за отлагане на широко
Коментари Харесай

Решено! Правителството в Берлин удължи работата на три атомни електроцентрали

Правителството на Германия утвърди през днешния ден проект за отсрочване на необятно прокламираното последователно прекъсване на нуклеарната енергетика в страната на фона на сериозните опасения, че може да се стигне до дефицит на електрическа енергия през зимата, съобщи ДПА.

Всички атомни централи в Германия трябваше да бъдат затворени до края на тази година в сходство с решение, което беше подкрепено от някогашния немски канцлер Ангела Меркел и по-късно беше доказано от трите политически обединения в образуваната предходната година управляващa коалиция във Федералната република - Германската социалдемократическа партия (ГСДП), Свободната демократическа партия (СвДП) и " Съюз 90 " / " Зелени ".

Но последствията от войната в Украйна и внезапното ограничение на съветските газови доставки принудиха най-голямата стопанска система в Европа да подсигурява, че няма да се наложи въвеждането на " режим на тока ", че индустриалните компании и другите компании ще могат да работят при естествени условия и хората ще могат да отопляват домовете си през студените месеци.

На този декор породи сериозен спор в ръководещата коалиция в Германия - дали да бъде продължен срокът на употреба на трите настоящи атомни електроцентрали в страната.

В понеделник немският канцлер Олаф Шолц взе " изпълнително решение ", с което се разрешава атомните централи да продължат да работят до 15 април идната година, отхвърляйки желанието на " Зелените ", които са втората по величина партия в ръководеното от него съдружно държавно управление, отбелязва ДПА.

Днешното решение на държавното управление на Федералната република би трябвало да бъде утвърдено от Народното събрание на страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР