Правителството на Германия обмисля идеята за забрана на вноса на

...
Правителството на Германия обмисля идеята за забрана на вноса на
Коментари Харесай

Германия готви страшен удар по Русия

Правителството на Германия обмисля концепцията за възбрана на вноса на съветски петрол, което прави по-вероятно ембаргото на ниво Европейски съюз, съобщи през днешния ден ДПА като се базира на източници в Брюксел, заяви Българска телеграфна агенция.
ЕС към този момент вкара възбрана за импорт на съветски въглища, само че доставките на петрол и газ е по-трудно да бъдат сменени и полемиките за по-нататъшни наказания не престават. Германия беше подложена на критика от Киев, както и от други членки на общността за зависимостта си от доставките на съветски изкопаеми горива и за това, че не работи задоволително бързо за въвеждане на ембарго във връзка с тях.
Смята се, че в този момент единствено Унгария, Австрия, Словакия, Испания, Италия и Гърция са срещу петролното ембарго, споделиха източници за ДПА. В множеството северни страни членки държавните управления явно са загрижени поради забележителната им взаимозависимост от съветските нефтени доставки, до момента в който в тези, които са по на Юг, държавните управления наподобява са по-разтревожени по отношение на растящите цени на силата.
Причина за смяната в позицията на Германия евентуално са неотдавнашните триумфи в намиране на различни нефтени снабдители. По-рано тази седмица федералният зам.-канцлер и министър на стопанската система и климата Роберт Хабек разгласи, че Германия е понижила зависимостта си от съветския петрол от 35 % преди началото на войната в Украйна на едвам 12 % в границите на 8 седмици.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР