Правителството на Германия е загрижено за възможни проблеми с доставките

...
Правителството на Германия е загрижено за възможни проблеми с доставките
Коментари Харесай

Ниските нива на река Рейн - риск за германската енергетика

Правителството на Германия е загрижено за вероятни проблеми с доставките на въглища за електроцентралите през есента и зимата заради ниското равнище на водата на река Рейн, както и за доставките на петрол в източните елементи на страната, се споделя в документ, забелязан от Ройтерс.

Най-голямата стопанска система в Европа се пробва да понижи зависимостта си от съветската сила. Седмиците на сериозно ниски водни равнища на река Рейн обаче нарушиха логистиката и усилиха енергийните усложнения на Германия, защото промишлеността краткотрайно се нуждае от повече въглища и нефт заради внезапен спад на доставките на съветски газ, цитира news.bg.

" Поради доста пониженото вътрешно мореплаване, насъбраните ресурси от въглища могат бързо да намалеят ", се споделя в документ, озаглавен " Оценка на енергийните доставки ", направен от Министерството на стопанската система и забелязан от Ройтерс.

" Допълнителните места за предпазване, които съществуват в Южна Германия, евентуално няма да бъдат запълнени до зимата ", се споделя в документа, като се има поради югозападната провинция Баден-Вюртемберг, където се намира операторът на електроцентрала EnBW.

В документа се визират ниските равнища на водата в Рейн, които са понижили размера на въглищата, които могат да бъдат превозени от речни баржи. Не се чака доста усъвършенстване, написа в отчета, а претрупаната железопътна система не може да компенсира количествата.

В сряда кабинетът на Германия утвърди законодателство за приоритизиране на превоза на енергоносители по част от железопътните мрежи на страната.

Руският газов колос " Газпром " понижи газовите потоци за Германия през газопровода " Северен поток 1 " до 20% от потенциала му, базирайки се на механически проблеми. Берлин назова този ход политически стимулиран предвид на глобите на Европа против Русия поради нейното навлизане в Украйна.

В документа се споделя още, че доставките на нефт може да се трансфорат в проблем в североизточните региони.

Рафинериите Schwedt и Leuna ще се откажат от петрола от съветските тръбопроводи от края на годината заради петролното ембарго на Европейски Съюз и това ще докара минимум до по-високи цени, написа в отчета.

Както рафинериите Leuna, по този начин и Schwedt могат да работят със 75% потенциал, се споделя в документа.

Schwedt доставя горива за огромни елементи от Източна Германия, в това число летище Берлин. Усилията за доставяне на тази област с артикули на рафинерията от западните райони също могат да се сблъскат с транспортни проблеми заради железопътни усложнения, се споделя в документа.

" Голямото търсене и стеснен транспортен потенциал при железопътния товарен транспорт водят до предизвикателна обстановка в петролната логистика. Някои артикули от рафинериите не могат да бъдат превозени ", се споделя в документа.

В Европа се обърнаха още веднъж към въглищата, което е в очевидно несъгласие с задачите за понижаване на въглеродните излъчвания, само че се чака този ход да бъде краткотраен и те последователно да бъдат сменени от възобновими източници.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР