Правителството на Гърция планира да ускори внасянето в парламента на

...
Правителството на Гърция планира да ускори внасянето в парламента на
Коментари Харесай

Правителството на Гърция ускорява законопроекта за еднополовите бракове

Правителството на Гърция възнамерява да форсира внасянето в Народното събрание на законопроекта, който би легализирал еднополовите бракове, оповестява електронното издание на атинския всекидневник Kathimerini .

Премиерът на южната ни Кириакос Мицотакис акцентира, че законопроектът ще разшири цялостните наставнически права върху гей двойки, само че няма да разреши медицински асистирана репродукция посредством сурогатна майка.

Според държавни източници първичният проект е бил законопроектът да бъде показан в края на февруари, само че се счита, че датата е изместена напред – макар че към момента не е ясно по кое време тъкмо.

Управляващата " Нова народна власт “ се концентрира върху ограничение на недоволството в личните си редици и увещание на допустимо най-вече депутати да гласоподават в поддръжка на законопроекта.

Около 60 народни представители от партията на Мицотакис сега са склонни да гласоподават " срещу “ или да се въздържат от избор. Най-видната фигура измежду недоволните, някогашният министър председател Андонис Самарас, осъди разновидността депутатите да се въздържат от гласоподаване. Вътрешният министър Макис Воридис на собствен ред разгласи, че е подготвен да подаде оставката си.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР