Правителството на Франция ще подготви до лятото ново законодателство за

...
Правителството на Франция ще подготви до лятото ново законодателство за
Коментари Харесай

Френският премиер обеща на недоволните фермери нов закон за регулиране на цените в бранша

Правителството на Франция ще приготви до лятото ново законодателство за по-добра отбрана на приходите на фермерите, както и за подсилване на позицията им в договарянията с търговците на дребно и фирмите за потребителски артикули. Това съобщи в своя тирада френският министър-председател Габриел Атал, говорейки за актуализация на Закона за балансиране на комерсиалните връзки сред селскостопанския и хранителния бранш (познат като EGalim), единствено дни преди началото на комерсиалния панаир " Салонът на земеделието " (Salon de l'Agriculture) този уикенд, съобщи Ройтерс.

Макар на някои места недоволствата на фермерите се разграничават, митингите, следени в редица европейски страни, в това число Белгия, Гърция и Германия, като цяло разкриха напрежението към въздействието върху земеделието на устрема на Европейски Съюз да се оправи с изменението на климата, както и от вноса на евтини украински артикули.

Във Франция фермерите значително преустановиха митингите си след седмици на възмущение, включващо блокиране на автомагистрали, след като на 1 февруари Атал даде обещание нови ограничения.

Фермерите, които споделят, че не им се заплаща задоволително и са задушавани от данъчна тежест, зелени правила и нелоялна конкуренция от чужбина, оказват напън върху държавното управление да покаже първи резултати от незабавните си ограничения преди комерсиалното ревю, започващо в събота, 24 февруари, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР