Правителството на Франция е под растящ натиск да извърши проверка

...
Правителството на Франция е под растящ натиск да извърши проверка
Коментари Харесай

Правителството на Франция е под натиск да провери оръжията на полицията

Правителството на Франция е под възходящ напън да извърши инспекция на употребяваните от полицията оръжия против цивилни след информация за съществени пострадвания по време на уличните демонстрации на " жълтите жилетки ", написа " Гардиън ".

Някои от потърпевшите са осакатени или с изгубено око.
 „ Червените шалове” се опълчиха на „ жълтите жилетки” във Франция
„ Червените шалове ” се опълчиха на „ жълтите жилетки ” във Франция

Хиляди стачкуващи, носещи червени шалчета, проведоха проява

Държавният съвет на Франция, настойнически орган по правни въпроси, през днешния ден ще прегледа молба на Френската лига за отбрана правата на индивида и комерсиалния профсъюз CGT да се забрани на полицията да употребява оръжия с гумени топчета. Френският омбудсман от дълго време предизвестява, че съставляват заплаха и носят " несъразмерен риск ".

Адвокати също приканват държавното управление да забрани гранати, които съдържат 25 грама взривно вещество . Франция е единствената европейска страна, която употребява такива мощни шокови гранати при вълнения , които провокират частична слепота и глухота за малко време.

Президентът на Франция Еманюел Макрон е притискан да забрани тези оръжия, откакто Жером Родригес, един от водачите на " жълтите жилетки ", беше ударен в окото по време на демонстрации в Париж в събота. Той е декларирал, че е сакат до края на живота си.
 Сблъсъци сред
Сблъсъци сред " жълти жилетки " и полиция във Франция

Пореден уикенд на митинги в страната

Правозащитни организации разясняват, че казусът с Родригес е върхът на айсберга. Адвокати са открили, че 17 души са изгубили око поради потреблението на такива оръжия. Други минимум трима са изгубили крака. Нараняванията са получени на демонстрации в Париж, Бордо, Нант и други градове.
 Отново експанзия от страна на „ жълтите жилетки “, има задържани
Отново експанзия от страна на „ жълтите жилетки “, има задържани

Маскирани са хвърляли камъни и бутилки…

Вчера френското държавно управление заяви, че 1900 души са потърпевши по време на демонстрациите от ноември . Според юристи и публицисти минимум 100 души са ранени от полицията. Общо 101 следствия организира полицията. 1200 служители на реда са потърпевши.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР